Werkwijze

Nadat je contact hebt gezocht (telefonisch of via het contactformulier op deze site) neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Hierna kunnen we een afspraak inplannen voor een eerste gesprek. 

Wanneer we een datum en tijd hebben afgesproken voor een intakegesprek, ontvang je ook een intakevragenlijst die je ingevuld dient terug te sturen (per mail of post) voorafgaande aan het intakegesprek. Je mag de ingevulde vragenlijst ook meenemen naar de eerste afspraak.

Afhankelijk van de klachten en de door de hulpvraag, bekijken we in het eerste gesprek wat er speelt en welke behandeling het best bij je past. Ik maak veel gebruik van cognitieve therapie, schematherapie, cliëntgerichte psychotherapie, EMDR (zie hieronder de uitgebreide informatie) en/of korte oplossingsgerichte interventies.

MIND gaat uit van de kracht van mensen, dus wat gaat er goed en hoe kan je dat uitbouwen. We zullen tijdens de intake wel kort de levensloop langs gaan, maar er zal niet sessies lang "gegraven" worden in het verleden. Soms is het meer "doen dan praten", dat kan betekenen (zeker in het geval van angstklachten en fobieën) dat er gevraagd wordt tussen de afspraken door gedragingen te oefenen en andere huiswerkopdrachten te maken, zoals registratie-opdrachten of het uitwerken van gedachtenschema's.

De frequentie van de consulten en het aantal, wisselt per persoon. Het hangt onder andere af van de klachten, van de hulpvraag en wat je zelf wenst. Vaak zien we aan het begin van een behandeling mensen wekelijks of tweewekelijks en hoe verder in het traject, hoe langer de tijd tussen de gesprekken wordt. 

Meer informatie over de werkwijze van Mind psychologie is te vinden in het kwaliteitsstatuut (klik op de link om te openen).

Hoe Mind Psychologie omgaat met persoonsgegevens kan je vinden in privacy-statement (klik op de link om te openen).