Kosten en vergoeding

Mind psychologie heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten voor behandeling in de Basis GGZ, wat inhoudt dat deze verzekerde sessies volledig vergoed worden. Voor de Specialistische GGZ zijn er contracten afgesloten met VGZ, DSW, Zorg en Zekerheid, ENO, ONVZ, Stad Holland, ASR, De Amertsfoortse, Ditzo, Zilveren Kruis, Achmea, Avéro, IAK, Avito, FBTO, Interpolis, OZF, De Friesland. Dat houdt in dat je, afhankelijk van de basis verzekering die je hebt afgesloten, je voor behandeling binnen de Specialistische GGZ voor vergoeding tussen de 70% en de 100% in aanmerking komt. Informeer van te voren of wij een contract met jouw zorgverzekeraar hebben. Mocht dit niet het geval zijn, dan krijg je na afloop van de behandeling een factuur die je aan ons moet voldoen. Je stuurt de factuur daarna naar je zorgverzekeraar daar een percentage van vergoed.

Contracten voor de Basis GGZ zijn o.a afgesloten met:  CZ, Delta Lloyd, OHRA, Lancyr, Kruidvat, VGZ, Univé, IZA, Iza-Cura, Trias, IZZ, Zilveren Kruis, Achmea, Avéro, FBTO, Interpolis, OZF, De Goudse, De Friesland, DSW, Stad Holland, de Amersfoorste, Beter Dichtbij, I.A.K., Aevitae, Cares, Turien & Co, O.N.V.Z., V.v.A.A., PNO Zorg, Salland, Hollandzorg, Energiek. 

Er is sprake van een eigen risico. Dit eigen risico geldt voor alle zorgkosten die je maakt. In 2018 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. 

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Deze dien je mee te nemen naar het eerste gesprek.

Mocht ik met een verzekeraar geen contract hebben gesloten of je wenst geen vergoeding door een verzekeraar, dan is het tarief in 2018
€ 95,- per gesprek van 45 minuten en ontvang je hierover rechtstreeks een rekening van mij.  Je kunt deze dan eventueel indienen bij jouw verzekeraar. Afhankelijk van het contract dat je met de verzekeraar hebt krijg je hiervan een gehele of gedeeltelijke vergoeding.

Wil je een afspraak verzetten of afzeggen, dan moet je dit minimaal 24 uur van te voren doen. Doe je dit niet, dan ben ik genoodzaakt om een bedrag van € 45,- in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering.